Volle bak in de feesttent

Normaal gesproken moet je er nog een paar kilometer voor rijden, maar één keer per jaar ligt Vogelwaarde pal aan het strand. Dan is het tijd voor strandsport en tropische feestjes.

Sheila van Doorsselaer 28-05-23, 15:34

Drie dagen lang was het Vogelwaarde-Bad. In de dagen daarvoor waren er vele kuubs zand op het parkeerterrerin van VV Vogelwaarde gestort en werden de netten gespannen. Een keer per jaar geen gewoon potje voetbal op het veld maar beach soccer en voetvolley. En na gedane sportieve activiteiten was het feestvieren in de tent.

De aftrap was vrijdagavond met een goed bezet beach soccer toernooi waar heren- en damesteams het tegen elkaar opnamen. Daarna werd het eerste feestje ingezet; met DJ Bee achter de draaitafel.

Beach soccer en zandkastelen bouwen

De organisatie heeft ook altijd veel oog voor de jeugd. Die speelden zaterdag hun eigen wedstrijdjes op het zand. Wie niet sportief aan de bak kwam, kon altijd nog zandkastelen bouwen, zand genoeg. Zaterdagavond werden twee feestjes gegeven: in de vooravond voor de jonge jeugd tot veertien jaar, overgaand in een feest voor de wat oudere party animals. Een plaatselijke dj en de mannen van Qmusic, die Het Foute Uur Live presenteerden, maakten er een stevig feestje van. De tent zat tot in de kleine uurtjes ramvol.

Vorig jaar vierde Vogelwaarde beachvoetvolley het 25-jarig jubileum. Dit jaar waren er tijdens het voetvolleytoernooi op zondag geen landelijke prominenten aanwezig. Zij speelden namelijk een groot toernooi in Oostenrijk. ,,Dat maakt voor de sfeer niks uit”, zegt mede-organisator Harold de Rijk. ,,Dan ligt de focus meer op de feesten, want je kon wel echt merken dat we hier in het dorp wel weer eens een goed feestje konden gebruiken.”