Geweldig jubileum!

Het weekend van 10, 11 en 12 juni was Vogelwaarde weer het bruisende centrum van Oost Zeeuws-Vlaanderen. Op het kunstmatig aangelegde strand waren 40 teams actief bij het 25e voetvolley toernooi. Het was een gezonde mix van prestatieve teams uit de regio en ver daar buiten en recreatieve teams.

Onder een heerlijk zonnetje en in een gezellige entourage had de inmiddels ervaren organisatie het goed voor elkaar. Het evenement is uniek: 25 jaar Beach Voetvolley van deze omvang, dat is nergens in Nederland vertoond. Terwijl het toch in verschillende dorpen en steden herhaaldelijk is geprobeerd.

Wat de teams en het talrijk opgekomen publiek betreft, plakt men er nog wat jaartjes aan vast, het regende complimenten. Onder andere van de 4 teams vanuit Amsterdam en omstreken. Onder hen een dames team, met tweevoudig Europees kampioene Evelyn Dobbinga en Emmelie van de Velden, onder de naam Ipanema.

Winnaar van het toernooi werd het team Copacabana, met René van Eijsden en Antonio Aurino. Eerstgenoemde heeft een speciale band met Vogelwaarde. Hij is een landelijke topper, had het toernooi eerder al vijf keer gewonnen en nu dus voor de zesde keer. Van Eijsden werd ook gekroond tot beste speler van het toernooi. Hij heeft helaas aangekondigd te stoppen met het spelen van toernooien.

De winnaars van vorig jaar, Jaimy de Visser en Michal Szczawinski onder de naam Polski en Hollandski, werden vierde. De tweede plaats was voor Treme treme (Hicham Rbii en Tarik Konjo), de derde plaats van Gringos (Ben Sparenberg en Danny de Jong)

Op vrijdagavond  was de aftrap met het Beach Soccer toernooi.  Een van de deelnemende teams was Beach Soccer Zeeland.  Zij werden net niet de winnaar, dat was weggelegd voor het team van ‘de beers van de Weers’. Bij de dames was de traditionele toernooiwinst voor Hontenisse.

Behalve al het sportieve was er ook plaats voor twee grandioze feesten. Op vrijdag de 20+ party met Woodworks, op zaterdagavond de welkbekende Beach Party met DJ T-GO en Qmusic Het Foute Uur Live. Ruim 600 bezoekers gingen uit hun dak.

Natuurlijk was er in dit weekend ook plaats voor de jeugd op de zaterdagmiddag met het Jeugd Beach Soccer toernooi (gewonnen door Putjesstrand United en Trio Penotti) en aansluitend de Beach Party Junior. Voor iedereen vertier dus.  Op zondag kwamen de deelnemers aan Ride for the Roses nog langs voor hun tussenstop, dus het werd een gezellige en strak georganiseerde drukte.

Stichting Beach Voetvolley dankt haar vele vrijwilligers, sponsors, deelnemers en alle bezoekers. Het waren 25 prachtige jaren!

 

Foto’s 2022 – Stichting Beachvoetvolley Vogelwaarde