Succesvolle jubileumeditie

Het was schijnbaar de koudste Pinksteren sinds jaren, maar daar was afgelopen weekend weinig van te merken op Costa del Vogelwaarde! De twintigste editie van Beachvoetvolley Vogelwaarde was weer een groot succes. Vrijdagavond streden regionale voetbalploegen tijdens het beachsoccer om de hoogste eer. Bij de dames ging het vrouwenteam van Hontenisse met de beker naar huis, bij de heren bleef de beker in Vogelwaarde: een gelegenheidsteam met spelers van het 2e (het 1e elftal moest trainen met het oog op de belangrijke wedstrijd tegen Graauw) wist knap de eindoverwinning te behalen. Na afloop was er een beregezellige en goedbezochte 20+ party.

Onderling toernooi
Zaterdagmiddag werd het onderlinge beachvoetvolley-toernooi afgewerkt door spelers van de Stichting Beachvoetvolley, leden van de voetbalvereniging Vogelwaarde en spelers van zaalvoetbalvereniging Wentzler Pauwels. Niet geheel verrassend werd het toernooi gewonnen door de lokale beachvoetvolley-talenten: de gebroeders van Pee. In de finale bleken zij te sterk voor de verrassing van het toernooi: oudgedienden Gudo Gelderland en Free de Klerk.

Mega Beach Party
Zaterdagavond stroomde de feesttent vol met jeugdige feestgangers van heinde en verre. Tijdens de Mega Beach Party zorgden DJ Bee en Dutch Cult met een strakke set voor een optimale sfeer. De prachtige retro scooter die verloot werd, leek aanvankelijk in Vogelwaarde te blijven maar ging uiteindelijk mee met een dolblije bezoekster uit Terneuzen. Enig smetje op de avond zijn de vele vernielingen die na afloop door enkele ‘feestgangers’ gepleegd werden verspreid over het dorp. Zinloos, onnodig en heel erg vervelend. Laten we hopen dat de daders alsnog opgespoord worden of zo flink zijn zichzelf te melden.

Finale: heuse interland
Zondag was het tijd voor het hoofdprogramma van het beachweekend: het grote beachvoetvolleytoernooi. Veertig duo’s streden onder toch nog best aardige weersomstandigheden om de felbegeerde cup met de grote oren. Het niveau stijgt elk jaar zienderogen, want ook de regionale voetballers kunnen inmiddels prima uit de voeten op het zand. Toch blijkt het niveauverschil met de deelnemende ‘profs’ nog wel degelijk aanwezig. De finale was dan ook – zoals verwacht – een prooi voor twee zeer ervaren beachvoetvolley duo’s. Het werd een heuse interland tussen het Nederlandse team Copacabana, met René van Eijsden en Barry Ruitenberg, en het Vlaamse duo FVB JoRu, bestaande uit Ruben Veestraeten en Jochen van Gestel. De teams maakten er een waar spektakel van, waardoor het voor de honderden toeschouwers een finale om van te smullen werd. Uiteindelijk trok team Copacabana aan het langste eind.