Rabo ClubSupport: Stem op de Beach !

Ieder lid van de Rabobank mag stemmen tijdens de stemperiode van 4 t/m 26 september 2023.

Ben je nog geen lid, maar wel klant bij de Rabobank? Dan kun je eenvoudig en gratis lid worden via de Rabo App.

We vinden het erg leuk als je op de Beach wilt stemmen. Alvast bedankt!

 

Kijk voor meer informatie op www.rabobank.nl/clubsupport

Broers Van Passel zijn de besten op het zand in Vogelwaarde

Lokale favorieten Martijn en Dennis van Passel hebben het beachvoetvolley-toernooi van Vogelwaarde gewonnen. De broers, die meededen onder de teamnaam De Vanpee’s, versloegen in de finale het team van Febo, met Jasper Sponselee en Joost Boogaart.

Redactie 29-05-23, 17:02 Bron: PZC

De broers Van Passel bereikten de finale door in de halve eindstrijd het op voorhand favoriete team Polski en Hollandski (Jaimy de Visser en Michal Szczawinski) te verslaan. Sponselee en Boogaart waren in de halve finale te sterk voor Laterale Skipping (Tim de Feijter en Niels Breijaert).

In de finale trokken Martijn en Dennis van Passel uiteindelijk aan het langste eind. De Feijter en Breijaert wonnen de troostfinale, waardoor de grote kanshebbers voor de titel – De Visser en Szczawinski – buiten de ereplaatsen belandden.

Vrijdagavond was er in Vogelwaarde ook al een regulier beachsoccer-toernooi. Daar ging bij de mannen de eindzege naar Beach Soccer Zeeland en bij de vrouwen won Hontenisse.

Volle bak in de feesttent

Normaal gesproken moet je er nog een paar kilometer voor rijden, maar één keer per jaar ligt Vogelwaarde pal aan het strand. Dan is het tijd voor strandsport en tropische feestjes.

Sheila van Doorsselaer 28-05-23, 15:34

Drie dagen lang was het Vogelwaarde-Bad. In de dagen daarvoor waren er vele kuubs zand op het parkeerterrerin van VV Vogelwaarde gestort en werden de netten gespannen. Een keer per jaar geen gewoon potje voetbal op het veld maar beach soccer en voetvolley. En na gedane sportieve activiteiten was het feestvieren in de tent.

De aftrap was vrijdagavond met een goed bezet beach soccer toernooi waar heren- en damesteams het tegen elkaar opnamen. Daarna werd het eerste feestje ingezet; met DJ Bee achter de draaitafel.

Beach soccer en zandkastelen bouwen

De organisatie heeft ook altijd veel oog voor de jeugd. Die speelden zaterdag hun eigen wedstrijdjes op het zand. Wie niet sportief aan de bak kwam, kon altijd nog zandkastelen bouwen, zand genoeg. Zaterdagavond werden twee feestjes gegeven: in de vooravond voor de jonge jeugd tot veertien jaar, overgaand in een feest voor de wat oudere party animals. Een plaatselijke dj en de mannen van Qmusic, die Het Foute Uur Live presenteerden, maakten er een stevig feestje van. De tent zat tot in de kleine uurtjes ramvol.

Vorig jaar vierde Vogelwaarde beachvoetvolley het 25-jarig jubileum. Dit jaar waren er tijdens het voetvolleytoernooi op zondag geen landelijke prominenten aanwezig. Zij speelden namelijk een groot toernooi in Oostenrijk. ,,Dat maakt voor de sfeer niks uit”, zegt mede-organisator Harold de Rijk. ,,Dan ligt de focus meer op de feesten, want je kon wel echt merken dat we hier in het dorp wel weer eens een goed feestje konden gebruiken.”

Beach weekend in Vogelwaarde

De organisatie van het jaarlijkse Beach Voetvolley toernooi in Vogelwaarde kijkt uit naar een nieuwe editie!

Met Beach Soccer, twee feesten in de feesttent, festiviteiten voor de jeugd en het Beach Voetvolley toernooi mikt men weer op vele bezoekers.

 

In het weekend van 26, 27 en 28 mei zijn er zijn tal van activiteiten op en rondom het strand van Vogelwaarde.

Een sportieve start op vrijdag met het Beach Soccer toernooi. Met zes heren en vijf dames teams is dat prima bezet. Ook het team van Beach Soccer Zeeland is vertegenwoordigd.

Nadien is er tijd voor volop feest, met DJ Bee.

De zaterdagmiddag staat in het teken van de jeugd, die hun eigen wedstrijdjes spelen op het zand bij het Jeugd Beach Soccer toernooi.

In de avonduren zijn behalve DJ T-GO ook de DJ’s van Qmusic te gast. Met de bekende formule Het Foute Uur Live wordt het een geweldige avond die je niet wilt missen. In de vooravond is er een demo-optreden van turnvereniging Olympus.

Na al dat feesten staat op zondag het 26e Beach Voetvolley toernooi gepland. Deze keer geen nationale toppers, want die spelen een internationaal toernooi in Oostenrijk. Het biedt de regionale teams de kans om te schitteren. Jaimy de Visser en Michal Zsczawinski (Polski & Hollandski) hebben het toernooi twee keer eerder gewonnen, dus zij gaan voor de derde titel. Daarbij hebben ze concurrentie van Tim de Feijter/Niels Breijaert, Can Kiran/Jordy van Bremen en ook de lokale favorieten Martijn en Dennis van Passel. Natuurlijk spelen onder de 32 teams ook de nodige recreanten mee, voor wie het deelnemen belangrijker is dan het winnen.

De organiserende stichting rekent ook deze keer op vele toeschouwers, de entree is gratis. Het toernooi begint om 12.00 uur, de finale is rond 16.45 uur gepland.

De kinderen zullen zich niet vervelen: zij kunnen zich vermaken in de gratis draaimolen. Verder is de tattoo-stand weer aanwezig en is er volop zand om in te spelen!

 

Al met al is het strand in Vogelwaarde weer voor even het feestelijke centrum van Zeeuws-Vlaanderen!

Rabo ClubSupport: Stem op de Beach !

Ieder lid van de Rabobank mag stemmen tijdens de stemperiode van 5 t/m 27 september 2022.

Ben je nog geen lid, maar wel klant bij de Rabobank? Dan kun je eenvoudig en gratis lid worden via de Rabo App.

 

Stemmen kan via de Rabo App of de Rabobank website. Daar kan je via ‘Zelf regelen’ en vervolgens ‘Mijn Lidmaatschap’ klikken op Rabo ClubSupport.

 

Kijk voor meer informatie op www.rabobank.nl/clubsupport

Geweldig jubileum!

Het weekend van 10, 11 en 12 juni was Vogelwaarde weer het bruisende centrum van Oost Zeeuws-Vlaanderen. Op het kunstmatig aangelegde strand waren 40 teams actief bij het 25e voetvolley toernooi. Het was een gezonde mix van prestatieve teams uit de regio en ver daar buiten en recreatieve teams.

Onder een heerlijk zonnetje en in een gezellige entourage had de inmiddels ervaren organisatie het goed voor elkaar. Het evenement is uniek: 25 jaar Beach Voetvolley van deze omvang, dat is nergens in Nederland vertoond. Terwijl het toch in verschillende dorpen en steden herhaaldelijk is geprobeerd.

Wat de teams en het talrijk opgekomen publiek betreft, plakt men er nog wat jaartjes aan vast, het regende complimenten. Onder andere van de 4 teams vanuit Amsterdam en omstreken. Onder hen een dames team, met tweevoudig Europees kampioene Evelyn Dobbinga en Emmelie van de Velden, onder de naam Ipanema.

Winnaar van het toernooi werd het team Copacabana, met René van Eijsden en Antonio Aurino. Eerstgenoemde heeft een speciale band met Vogelwaarde. Hij is een landelijke topper, had het toernooi eerder al vijf keer gewonnen en nu dus voor de zesde keer. Van Eijsden werd ook gekroond tot beste speler van het toernooi. Hij heeft helaas aangekondigd te stoppen met het spelen van toernooien.

De winnaars van vorig jaar, Jaimy de Visser en Michal Szczawinski onder de naam Polski en Hollandski, werden vierde. De tweede plaats was voor Treme treme (Hicham Rbii en Tarik Konjo), de derde plaats van Gringos (Ben Sparenberg en Danny de Jong)

Op vrijdagavond  was de aftrap met het Beach Soccer toernooi.  Een van de deelnemende teams was Beach Soccer Zeeland.  Zij werden net niet de winnaar, dat was weggelegd voor het team van ‘de beers van de Weers’. Bij de dames was de traditionele toernooiwinst voor Hontenisse.

Behalve al het sportieve was er ook plaats voor twee grandioze feesten. Op vrijdag de 20+ party met Woodworks, op zaterdagavond de welkbekende Beach Party met DJ T-GO en Qmusic Het Foute Uur Live. Ruim 600 bezoekers gingen uit hun dak.

Natuurlijk was er in dit weekend ook plaats voor de jeugd op de zaterdagmiddag met het Jeugd Beach Soccer toernooi (gewonnen door Putjesstrand United en Trio Penotti) en aansluitend de Beach Party Junior. Voor iedereen vertier dus.  Op zondag kwamen de deelnemers aan Ride for the Roses nog langs voor hun tussenstop, dus het werd een gezellige en strak georganiseerde drukte.

Stichting Beach Voetvolley dankt haar vele vrijwilligers, sponsors, deelnemers en alle bezoekers. Het waren 25 prachtige jaren!

 

Foto’s 2022 – Stichting Beachvoetvolley Vogelwaarde

Jubileum Beach weekend in Vogelwaarde

De organisatie van het jaarlijkse Beach Voetvolley toernooi in Vogelwaarde viert dit jaar het 25-jarig jubileum!

Met Beach Soccer, twee feesten in de feesttent en het Beach Voetvolley toernooi mikt men weer op vele bezoekers.

 

In het weekend van 10, 11 en 12 juni zijn er zijn tal van activiteiten op en rondom het strand van Vogelwaarde.

Een sportieve start op vrijdag met Beach Soccer toernooi. Met acht heren en vijf dames teams is dat prima bezet. Ook het team van Beach Soccer Zeeland is vertegenwoordigd.

Nadien is er tijd voor feest, met de akoestische coverband Woodworks.

De zaterdagmiddag staat in het teken van de jeugd, die hun eigen wedstrijdjes spelen op het zand bij het Jeugd Beach Soccer toernooi.

In de avonduren zijn behalve DJ T-Go ook de DJ’s van Qmusic te gast. Met de bekende formule Het Foute Uur Live wordt het een geweldige avond die je niet wilt missen. In de vooravond is er een demo-optreden van turnvereniging Olympus.

 

Na al dat feesten staat op zondag het 25e Beach Voetvolley toernooi gepland. In deze bijzondere editie zijn maar liefst vier prof-teams uit Amsterdam van de partij. Onder hen tweevoudig Europees kampioene Evelyn Dobbinga. Daarnaast speelt vijfvoudig winnaar van het toernooi René van Eijsden samen met Antonio Aurino, de nummer 1 in de landelijke ranking van Footvolley Netherlands. De winnaars van vorig jaar, Jaimy de Visser en Michal Zsczawinski, verdedigen hun titel. Vanuit België zijn opnieuw Wim Vanbaelen en Ruben Veestraeten aanwezig.

Natuurlijk spelen onder de 40 teams ook de nodige recreanten mee, voor wie het deelnemen belangrijker is dan het winnen.

 

De organiserende stichting rekent ook deze speciale editie op vele toeschouwers, de entree is gratis. Het toernooi begint om 12.00 uur, de finale is rond 16.45 uur gepland.

De kleintjes zullen zich niet vervelen: zij kunnen zich vermaken in de gratis draaimolen. Verder is natuurlijk het schminkteam weer aanwezig en is er volop zand om in te spelen.

 

Al met al is het strand in Vogelwaarde weer voor even het feestelijke centrum van Zeeuws-Vlaanderen! Meer informatie op www.beachvoetvolley.nl.

 

 

Inschrijving 25e Beach Voetvolley toernooi van start

Het oudste en meest prestigieuze voetvolley toernooi in Zeeland staat alweer in de steigers. De inschrijvingstermijn is geopend. Teams kunnen aanmelden via www.beachvoetvolley.nl, tot 1 april 2022. De organisatie wil graag iedereen in de regio de kans geven om deel te nemen, dus het is van belang om snel te reageren.

Stichting Beach Voetvolley viert dit jaar het 25-jarig jubileum. Het weekend is gepland op 10, 11 en 12 juni 2022. Er kunnen maximaal 40 teams deelnemen aan het voetvolley toernooi. Zoals altijd zijn zowel prestatieve als recreatieve spelers welkom. Titelverdediger is het team van Polski & Hollandski, bestaande uit Jaimy de Visser en Michal Szczawinski.

Het parkeerterrein van VV Vogelwaarde wordt voor de gelegenheid weer omgetoverd in een zomers tafereel. Sport en feest gaan traditiegetrouw hand in hand. Behalve voetvolley wordt er ook voetbal op het strand gespeeld. Op vrijdagavond wordt afgetrapt met een Beach Soccer toernooi. Verder speelt de jeugd op de zaterdagmiddag het Jeugd Beach Soccer.

Natuurlijk is er ook feest in de feesttent. Op vrijdagavond speelt de welbekende band Woodworks. Tijdens de Beach Party Junior op zaterdag is er behalve muziek voor de jonge jeugd ook een demo van Turnvereniging Olympus. Daarna is het de beurt aan DJ T-Go, met als grote finale Qmusic Het Foute Uuur Live! Al met al een weekend om naar uit te kijken!

Succesvolle uitgestelde Beach

Wat moesten we er lang op wachten… na twee keer uitstel en maar liefst 2,5 jaar tussenpauze was het dan toch weer het traditionele Beach evenement in Vogelwaarde. Niet met Pinksteren deze keer, maar in de nazomer zon in september. Weliswaar met enkele corona maatregelen, maar dat mocht de pret niet drukken. Het werd een geweldig en succesvol weekend!

Op vrijdagavond was er met 5 heren en 5 dames teams een compleet bezet Beach Soccer toernooi. Bij de heren ging het team van Johnny’s Favo’s er met de winst vandoor, bij de vrouwen was het team van VV Hontenisse de sterkste. Vervolgens dook iedereen de gezellige feesttent in voor de 20+ Beach Party. DJ BEE maakte er als vanouds een top-feestje van!

De zaterdag mocht de jeugd zich uitleven bij het Jeugd Beach Soccer. Pupillen en junioren maakten er een fanatieke strijd van. Uiteindelijk waren de winnaars Vogelwaarde JO8 (Stijn, Wout en Colin), The Noobs (Ruben, Luka en Wessel) en Zavo-14 (Thijmen en Aaron). De vooravond was zoals gebruikelijk ook voor onze jongsten, met de Beach Party Junior. Ook de papa’s en mama’s deden gezellig mee met allerlei dansjes. Dat was de aanloop naar het optreden van Isabel Provoost. Met haar geweldige stem wist deze Zeeuwse zangeres het publiek te boeien. Het was een leuke opwarmer voor de Qmusic Het Foute Uur Live Beach Party. DJ T-Go maakte er voor een volle feesttent, met ruim 600 bezoekers, al een heerlijk feest van. Daar mocht DJ Jos Eggink van Qmusic dan nog eens geweldig overheen gaan. Alle klassiekers kwamen langs en iedereen ging uit z’n dak.

Op zondag, de slotdag, werd het Beach Voetvolley toernooi gespeeld onder een stralende zon. Het publiek kon opnieuw genieten van een prachtige entourage en sportieve hoogstandjes. Helaas waren er een aantal teams minder in verband met de veldcompetitie. Maar toch 32 teams die streden voor de eer. Uiteindelijk stonden Laterale Skipping (Tim de Feijter en Niels Breyaert) en Polski en Hollandski (Jaimy de Visser en Michal Szczawinski) tegenover elkaar. Laatstgenoemd team verdedigde met succes de titel van 2019. Michal Szczawinski werd uitgeroepen tot beste speler van het toernooi.

De organiserende Stichting Beach Voetvolley kijkt met groot genoegen terug op deze editie en blikt al voorzichtig vooruit naar volgend jaar. Beach 2022 vindt dan plaats op 10, 11 en 12 juni 2022.

Inschrijving Beach VoetVolley 2021 van start

Het oudste en meest prestigieuze voetvolley toernooi in Zeeland staat alweer in de steigers. Na de afgelasting in 2020 en het uitstel van de editie in mei, gaat het er nu echt van komen. Het toernooi vindt plaats op zondag 19 september 2021. De organisatie heeft de inschrijvingstermijn geopend. Teams kunnen aanmelden via de knop Deelname tot 9 juli 2021.

Er kunnen maximaal 40 teams deelnemen. Dat aantal wordt naar verwachting snel gehaald, hoewel in die periode al wel de bekercompetitie voor het veldvoetbal is gestart. Het is dus van belang om snel te reageren. Zowel prestatieve als recreatieve spelers zijn welkom. Natuurlijk zijn de winnaars van de vorige editie van de partij: Jaimy de Visser en Michal Szczawinski uit Hulst.

Het is dit jaar alweer de 24e keer dat Vogelwaarde wordt omgetoverd in een zomers tafereel. Sport en feest gaan traditiegetrouw hand in hand.

Teams die in plaats van voetvolley liever voetballen op het strand komen ook aan hun trekken. Op vrijdagavond wordt afgetrapt met een Beach Soccer toernooi. Regionale clubs die willen meedoen, kunnen ook reageren via de website. De zaterdagmiddag komt de jeugd in actie tijdens het Jeugd Beach Soccer.

Al met al een weekend om naar uit te kijken! Op zaterdagavond komen na DJ T-Go als klap op de vuurpijl de DJ’s van Qmusic naar Vogelwaarde, om met Het Foute Uur te knallen! Ook de Zeeuwse Isabel Provoost komt die avond optreden.